Μια «ζεστή» αθλητική γωνιά στην Κοζάνη

Μια «ζεστή» αθλητική γωνιά στην Κοζάνη

Ο Δήμος Κοζάνης, με την Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη, την τοπική ποδοσφαιρική-αθλητική κοινωνία και η Πανελλαδική Πρωτοβουλία Φιλάθλων ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ, οργανώνουν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 (18.00) στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, εκδήλωση μνήμης για τον αθλητή, εκπαιδευτικό, παιδαγωγό και ενεργό πολίτη Νικόλα Παπαδόπουλο με θέμα: «Αθλητική Λογοτεχνία και η επίδρασή της στη διαμόρφωση αθλητικού πολιτισμού». Παράλληλα θα εγκαινιαστεί

Ο Δήμος Κοζάνης, με την Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη, την τοπική ποδοσφαιρική-αθλητική κοινωνία και η Πανελλαδική Πρωτοβουλία Φιλάθλων ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ, οργανώνουν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 (18.00) στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, εκδήλωση μνήμης για τον αθλητή, εκπαιδευτικό, παιδαγωγό και ενεργό πολίτη Νικόλα Παπαδόπουλο με θέμα: «Αθλητική Λογοτεχνία και η επίδρασή της στη διαμόρφωση αθλητικού πολιτισμού».

Παράλληλα θα εγκαινιαστεί γωνιά αθλητικού βιβλίου στην «Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη», προσφορά των Φίλων Νικόλα Παπαδοπούλου και με την ευγενή συνεργασία των εκδοτικών οίκων «Τόπος», «Καστανιώτης», «Ιανός».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα βιβλία:

1. «Σε τούτα ‘δω τα μάρμαρα» του πρώην γενικού γραμματέα Αθλητισμού και βορείου Ελλάδας Γιώργου Λυσαρίδη.

2. «Κόμμα αλλάζουμε ομάδα ποτέ ή όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε το ποδόσφαιρο» του δημοσιογράφου Γιάννη Γεωργάκη.

Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης, θα δώσουν το «παρών» και θα χαιρετήσουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Κούδας, Νίκος Χρηστίδης, Κούλης Αποστολίδης, καθώς επίσης τοπικοί παράγοντες.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στην Καισάρεια Κοζάνης τον Μάιο του 1952. Τελείωσε το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο και σπούδασε στην Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας.

Από μικρός διακρίθηκε για την αγάπη του στον αθλητισμό τον οποίο υπηρέτησε με ήθος και πάθος ως αθλητής, προπονητής, παράγοντας και καθηγητής.

Σε ηλικία 16 χρονών φόρεσε τα χρώματα του Λασσάνη Κοζάνης, έπαιξε ποδόσφαιρο ένα χρόνο στη Δάφνη Αθηνών και στη συνέχεια στο Φ.Σ. Κοζάνης όταν αγωνιζόταν στη Β Εθνική. Σταμάτησε αιφνίδια την ποδοσφαιρική του καριέρα όχι όμως και τον αθλητισμό.

Ανακάλυψε τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ, αφήνοντας την σφραγίδα του ως προπονητής σε πολλά σωματεία της Δ. Μακεδονίας, ενώ συνέβαλε στην άνοδο της ομάδας της Σιάτιστας στη Β’ Εθνική, μια επιτυχία ανεπανάληπτη για την περιοχή.

Ως καθηγητής φυσικής αγωγής υπηρέτησε με πάθος τον αθλητισμό για περισσότερα από 30 χρόνια. Υπήρξε σκιέρ, ποδηλάτης, τενίστας, φυσιολάτρης και πολυταξιδεμένος.

Ασχολήθηκε παράλληλα με τα κοινά, παρεμβαίνοντας με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, διεκδικώντας δικαιοσύνη, ισότητα και σεβασμό των δικαιωμάτων των αδύναμων, καταθέτοντας προτάσεις που δικαιώθηκαν πολλά χρόνια αργότερα.

Υπήρξε ένας υπέροχος πατέρας, αγαπητός γιος, και ανεπανάληπτος αδερφός.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos