«Το ποδόσφαιρο στον Πόλεμο του 1940 και στην Κατοχή»

«Το ποδόσφαιρο στον Πόλεμο του 1940 και στην Κατοχή»

H πλέον άγνωστη ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι η συμβολή του αθλητισμού στον αγώνα για την ελευθερία και ο φόρος αίματος που πλήρωσε τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία. Οι άνθρωποι του αθλητισμού έδωσαν το δικό τους «παρών» στην αντίσταση ενάντια στον κατακτητή, λειτουργώντας υπό συνθήκες υποσιτισμού,

H πλέον άγνωστη ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι η συμβολή του αθλητισμού στον αγώνα για την ελευθερία και ο φόρος αίματος που πλήρωσε τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία.

Οι άνθρωποι του αθλητισμού έδωσαν το δικό τους «παρών» στην αντίσταση ενάντια στον κατακτητή, λειτουργώντας υπό συνθήκες υποσιτισμού, λιμοκτονίας, τρομοκρατίας και εκτελέσεων.

Στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας μεγαλούργησαν και στην Αντίσταση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, εμπνευσμένοι από τις αρχές της ελευθερίας, του πατριωτισμού, του διεθνισμού, της αλληλεγγύης.

Κρατώντας το όπλο στις γειτονιές και στα ελεύθερα βουνά ή οργανώνοντας αθλητικές εκδηλώσεις και ποδοσφαιρικές συναντήσεις, αναζητώντας δύναμη και έσοδα, προκειμένου να σώσουν τον δοκιμαζόμενο λαό από την πείνα και τις ασθένειες.

Οι ήρωες στη διάρκεια του πολέμου μπορεί να πέθαιναν ως Έλληνες, ωστόσο οι ήρωες Έλληνες αθλητές δεν έτυχαν των ανάλογων τιμών από την ελληνική πολιτεία.

Τιμώντας τους εκατοντάδες επώνυμους και ανώνυμους αθλητές που έπεσαν στον αγώνα για ελευθερία και ιδανικά, οργανώνουμε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 19:00, εκδήλωση με θέμα: «Το ποδόσφαιρο στον Πόλεμο του 1940 και στην Κατοχή».

Ομιλητές θα είναι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του «Επίσκυρον» Νίκος Μάλλιαρης και οι δημοσιογράφοι-συγγραφείς Γιάννης Γεωργάκης και Νάσος Μπράτσος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του γηπέδου «Γ. Καμάρας», με τη χορηγία επικοινωνίας του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ θα δώσουν το «παρών» παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και άνθρωποι του αθλητισμού.

 

145 comments
Manos
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

145 Comments

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos