«Της Κυριακής τα είδωλα» για τα 90 χρόνια της Προοδευτικής

«Της Κυριακής τα είδωλα» για τα 90 χρόνια της Προοδευτικής

Μια υπέροχη βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σωτηρακόπουλου «Της Κυριακής τα Είδωλα» που έλαβε χώρα στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της Προοδευτικής. Λάμψη αστέρων, αλλά και συγκίνηση έδωσαν το δικό τους χαρακτήρα στην εκδήλωση που έφερε στην επιφάνεια αρκετές αναμνήσεις στους παρευρισκόμενους. Στο επίκεντρο οι

Μια υπέροχη βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σωτηρακόπουλου «Της Κυριακής τα Είδωλα» που έλαβε χώρα στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της Προοδευτικής.

Λάμψη αστέρων, αλλά και συγκίνηση έδωσαν το δικό τους χαρακτήρα στην εκδήλωση που έφερε στην επιφάνεια αρκετές αναμνήσεις στους παρευρισκόμενους.

Στο επίκεντρο οι βετεράνοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν πολλά στην ανάδειξη του αθλητισμού της πατρίδας μας, οι ομάδες της γειτονιάς που αναδείχτηκαν γράφοντας την δική τους ιστορία και φυσικά η Προοδευτική στην οποία όλοι οι ομιλητές έκαναν ειδική μνεία.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κορυφαίος αθλητικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές του βιβλίου του αλλά κυρίως στις «ξεχασμένες» ομάδες, στις ομάδες που στο παρελθόν έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τους υπόλοιπους ομιλητές η δημοσιογράφος Όλγα Νικολαΐδου έκανε ξεχωριστή αναφορά στο κεφάλαιο «Προοδευτική» βασιζόμενη σε συγκεκριμένα σημεία του βιβλίου που μιλούν για την ομάδα του Κορυδαλλού.

Για την Προοδευτική και την ιστορία της μίλησαν ο εκλεκτός δημοσιογράφος και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Παύλος Γερακάρης, καθώς και η παλιά μεγάλη δόξα της ομάδας και ρέκορντμαν συμμετοχών Γιάννης Μανδρέκας.

 

Τον λόγο πήραν επίσης ο κορυφαίος παράγοντας της ομάδας, με 75 χρόνια προσφοράς στον σύλλογο, Λάμπρος Τσεμπεράκης, ο δημοσιογράφος Αντώνης Δαρζέντας –που καλύπτει εδώ και 34 χρόνια το ρεπορτάζ της Προοδευτικής-, ο βετεράνος διαιτητής FIFA Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «βυσσινί» Τάσος Λαγός και ο επί σειρά ετών πιστός φίλαθλος της ομάδας Δημήτρης Βεντούρης.

Ειδική αναφορά έγινε τόσο από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο όσο και από τους υπόλοιπους ομιλητές στον συνεχιζόμενο αφελληνισμό των ελληνικών ομάδων εξαιτίας της ανεξέλεγκτης προώθησης του επαγγελματισμού.

Την ωραία αυτή συζήτηση συντόνισε με άψογο τρόπο ο Νίκος Μάλλιαρης. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε το μέλος του Δ.Σ. των βετεράνων της Προοδευτικής Αλέκος Νταβέλης. Παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Δήμου Κορυδαλλού, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μιχάλης Λώνας, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καπιτσίνος κι ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χρουσαλάς.

Το «παρών» έδωσαν επίσης παλιοί μεγάλοι άσσοι του ποδοσφαίρου όπως οι Νίκος Σταθόπουλος, Τάκης Ελευθεριάδης, Μιχάλης Γεροθόδωρος, Νίκος Σεβαστόπουλος, Κλεάνθης Νικολαΐδης, Μιχάλης Πρίντεζης, Γιώργος Γκαμάνης, Δημήτρης Τσιρίδης, Θοδωρής Κυριακού, Τάκης Τριανταφύλλου, Γιώργος Παναούσης, Δημήτρης Σαρρής, ο Τσιμαχίδης, ο Διαμάντης και άλλοι ακόμα.

Από τους βετεράνους της Προοδευτικής ήταν εκεί οι Βουρδαμής, Σκριβάνος, Νικολακάκος, Χατζηαθανασίου, Καλούδης, Μανδρέκας, Χρήστος και Βασίλης Ξανθόπουλος, Κολέμπας, Βαφειάδης, Φουράκης, Σταμάτης, Κασιδιάρης, Νταβέλης, Άννης.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos