Ποίηση και τραγούδι με αύρα Μπαρτσελόνα και Προοδευτικής στις φυλακές Κορυδαλλού (vid)

Ποίηση και τραγούδι με αύρα Μπαρτσελόνα και Προοδευτικής στις φυλακές Κορυδαλλού (vid)

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής Νεολαίας Κορυδαλλού, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου θα περάσουν την κεντρική πύλη του σωφρονιστικού καταστήματος της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του σωματείου, συνεχίζοντας μια πορεία αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνίας και των κρατουμένων. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές δίνουν συνέχεια στην τακτική παρουσία τους στις φυλακές. Αυτή τη

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής Νεολαίας Κορυδαλλού, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου θα περάσουν την κεντρική πύλη του σωφρονιστικού καταστήματος της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του σωματείου, συνεχίζοντας μια πορεία αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνίας και των κρατουμένων.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές δίνουν συνέχεια στην τακτική παρουσία τους στις φυλακές. Αυτή τη φορά μαζί τους θα βρίσκονται οι σπουδαίοι φιλέλληνες Καταλανοί, ο τραγουδοποιός Josep Tero, ο οποίος μελοποίησε ποιήματα του κορυφαίου ποιητή μας Κωνσταντίνου Καβάφη, σε μετάφραση στα καταλανικά του Eusebi Ayensa, που διετέλεσε αρκετά χρόνια διευθυντής του πολιτιστικού ιδρύματος της Ισπανίας «Θερβάντες» στην Ελλάδα.

Το περιβάλλον των φυλακών δεν είναι άγνωστο για τους δύο Καταλανούς συντελεστές, καθώς συμμετείχαν σε ανάλογες πρωτοβουλίες στην πατρίδα τους, ενώ συχνά επισκέπτονται την Ελλάδα, δείχνοντας το είδος εκείνης της κοινωνικής ευαισθησίας που απαιτείται από τον κόσμο του πνεύματος.

Επιπλέον είναι φίλοι της Μπαρτσελόνα που διακρίνεται για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις της, οι οποίες εμπνέουν εκατομμύρια φιλάθλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση του σημείου επαφής που έχει δημιουργηθεί με ευαίσθητες και ιδιαίτερες ομάδες πληθυσμών, ώστε να επιτευχθεί η άμβλυνση που χρειάζεται προκειμένου άνθρωποι διαφορετικών «κόσμων» να έρθουν πιο κοντά. Και τι καλύτερο «όχημα» θα μπορούσε να βρεθεί γι’ αυτό το κοινό ταξίδι, πέρα από την υπέροχη ποίηση του Καβάφη και του ποδοσφαίρου.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos