Ο ΠΑΟΚ στο Πατριαρχείο (pics)

Ο ΠΑΟΚ στο Πατριαρχείο (pics)

Από την Κωνσταντινούπολη καταγόταν η συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυτών και των πρώτων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι «ασπρόμαυροι» επισκέφθηκαν το Φανάρι, προκειμένου να τιμήσουν τις ρίζες τους και να πάρουν την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Επί παραδείγματι, τον Μάρτιο του 2006 ο Γιώργος Κούδας συναντήθηκε με τον Βαρθολομαίο και τον

Από την Κωνσταντινούπολη καταγόταν η συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυτών και των πρώτων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι «ασπρόμαυροι» επισκέφθηκαν το Φανάρι, προκειμένου να τιμήσουν τις ρίζες τους και να πάρουν την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Επί παραδείγματι, τον Μάρτιο του 2006 ο Γιώργος Κούδας συναντήθηκε με τον Βαρθολομαίο και τον προσκάλεσε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 80ά γενέθλια του ΠΑΟΚ.

Την 1η Φεβρουαρίου 2016, ήτοι 10 χρόνια αργότερα, η ΠΑΕ ενημέρωσε τα εξής: «Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ έγινε δεκτή στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η αποστολή ανθρώπων του Δικέφαλου και εκπροσώπου του μεγαλομετόχου κ. Ιβάν Σαββίδη.

Ο Παναγιότατος, ο οποίος είχε λαμπρύνει με την παρουσία του την προ δεκαετίας εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, έδωσε την ευλογία του και τις ευχές του για τις εφετινές δράσεις που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει ο «δικέφαλος» και παρά το ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμά του ως την Πανορθόδοξη Σύνοδο του Ιουνίου, έδειξε τη διάθεση να συμμετάσχει το Πατριαρχείο σε κάποιες εκδηλώσεις, μέσω των οποίων θα μπορεί να σταλεί το σωστό μήνυμα προς την κοινωνία.

 

Ένας Δικέφαλος Αετός για δώρο

Ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα κάδρο με την επετειακή φανέλα του ΠΑΟΚ η οποία φέρει συμβολικά τον σειριακό αριθμό 0001, θυμήθηκε με τον κ. Βαρθολομαίο την προ δεκαετίας επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την εορταστική εκδήλωση, ενώ συζήτησαν και για τον «δικέφαλο», καθώς και την επετειακή εμφάνιση και το πόσο έντονα τονίζεται το βυζαντινό σύμβολο.

«Ο ρόλος σας είναι να συνεχίσετε το έργο σας προς την κοινωνία», παρότρυνε ο κ. Βαρθολομαίος τον σύμβουλο του κ. Σαββίδη και τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ που επισκέφθηκαν την Πόλη και τις ρίζες του συλλόγου, ενώ κρατώντας την επετειακή φανέλα του ΠΑΟΚ στα χέρια του είπε ότι μια σκέψη του είναι να την τοποθετήσει στο προσωπικό του μουσείο.

Παρών στην επίσκεψη ήταν και το μέλος της επιτροπής των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ Δημήτρης Νικηφόρος, ο οποίος έχοντας διατελέσει καθηγητής Θεολογίας συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκτός από τα θέματα του «δικεφάλου» και για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Ορθοδοξίας.

Ο εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ και μέλος της επιτροπής των 90 χρόνων, Δημοκράτης Παπαδόπουλος από την πλευρά του παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη έναν Δικέφαλο Αετό για την επέτειο του ΠΑΟΚ, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Γιώτης Παναγιωτάς από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Γκουροβανίδης εκπροσωπώντας τον κ. Σαββίδη.

Ο κ. Βαρθολομαίος εκτός από τον ΠΑΟΚ συζήτησε με τους ανθρώπους του «δικεφάλου» και για τον Α.Σ. Πέρα, τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης από τον οποίο προήλθε ο ΠΑΟΚ, σημειώνοντας ότι παρά τα προβλήματα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται ενεργά».

Να σημειωθεί ότι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ομάδας επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 ο Βαρθολομαίος και ο Ειρηναίος (Πατριάρχης Σερβίας) βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τις Hμέρες Mνήμης για τα 100 χρόνια από την ολοκλήρωση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Νεάπολης Σταυρούπολης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, έδωσαν το «παρών» και βετεράνοι άσοι του ΠΑΟΚ, προεξέχοντος του Γιώργου Κούδα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο «Μεγαλέξανδρος» έδωσε στους δύο Πατριάρχες αναμνηστικό δώρο κλαδί ελιάς, ως σύμβολο αγάπης και ειρήνης.

Manos
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos