Όταν το ποδόσφαιρο συναντά τις τέχνες και τους μεγάλους δημιουργούς (vid)

Όταν το ποδόσφαιρο συναντά τις τέχνες και τους μεγάλους δημιουργούς (vid)

Όπως σημειώνει ο Νίκος Μάλλιαρης: «Αυτό το video φτιάχθηκε το 2005 με τη σκέψη να αναδειχθεί και να κατανοηθεί η διαχρονική σχέση του ποδοσφαίρου με τους μεγάλους καλλιτέχνες που εμπνέουν με το έργο τους την νεολαία και τον λαό. Το βασικό υλικό αποτελείται από την πολιτιστική δράση του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου Αστέρας 2004 που ιδρύσαμε

Όπως σημειώνει ο Νίκος Μάλλιαρης: «Αυτό το video φτιάχθηκε το 2005 με τη σκέψη να αναδειχθεί και να κατανοηθεί η διαχρονική σχέση του ποδοσφαίρου με τους μεγάλους καλλιτέχνες που εμπνέουν με το έργο τους την νεολαία και τον λαό.

Το βασικό υλικό αποτελείται από την πολιτιστική δράση του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου Αστέρας 2004 που ιδρύσαμε το καλοκαίρι του 2003 στην Καισαριανή με τον συμπαίκτη μου στον Εθνικό Αστέρα την περίοδο 1970-80 και καλό φίλο Γαβρίλο Παπαδόπουλο.

Ιδιαίτερη όμως σημασία έχουν η τοποθετήσεις και η αγάπη του Μίκη για το ποδόσφαιρο και τους μεγάλους πρωταγωνιστές του, τους λαϊκούς καλλιτέχνες, τους ποδοσφαιριστές.

Ευγενής φιλοδοξία της προσπάθειας αυτής είναι να προβληματίσει και συγχρόνως να συμβάλει στην καταπολέμηση της διαμορφωμένης αντίληψης, σε ορισμένες πολιτικές, κομματικές, πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες, ότι το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού.

Το ποδόσφαιρο όντως ασκεί τεράστια επιρροή στη νεολαία και τον λαό και γι’ αυτό χρειάζεται αγώνας για να το παύουμε απ αυτούς που το εκμεταλλεύονται και το χρησιμοποιούν ως όπιο. Στον εμπλουτισμό του video με νεότερα στοιχεία συνέβαλε και ο νεαρός Γιάννης Σαββίδης».

Μια ενδεκάδα αποτελούμενη από ποδοσφαιρόφιλους καλλιτέχνες: Παντελής Βούλγαρης (σκηνοθέτης), Γιώργος Μαρκόπουλος (ποιητής), Αλέξανδρος Βακιρτζής (ζωγράφος) και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές (Λουκανίδης, Αρδίζογλου, Παπαϊωάννου, Σαργκάνης, Ρότσα, Γεωργαράς, Παπαδόπουλος και Μάλλιαρης)

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης στη βεράντα του σπιτιού του με τους Γιώργο Καραγκούνη, Ντέμη Νικολαΐδη, Νίκο Μάλλιαρη, Τραϊανό Δέλλα,Τάκη Φύσσα, Κώστα Κατσουράνη και Αλέξη Σπυρόπουλο

 

ΠΗΓEΣ: left.gr, gazzetta.gr

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos