Η Νίκη Βόλου στο Πατριαρχείο (pics)

Η Νίκη Βόλου στο Πατριαρχείο (pics)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, η ιστορική επίσκεψη της Νίκης Βόλου στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχτηκε τη Δευτέρα στις 15:30 στο Πατριαρχείο, τον Ανδρέα Πάτση και την αποστολή της ομάδας, αποτελούμενη από την Στέλλα Παύλου (υπεύθυνη Διοίκησης και Οργάνωσης), Απόστολο Κουφογεώργο (Γενικός Αρχηγός) και Ελένη Ζούπη (Υπεύθυνη γραφείου Τύπου).

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, η ιστορική επίσκεψη της Νίκης Βόλου στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχτηκε τη Δευτέρα στις 15:30 στο Πατριαρχείο, τον Ανδρέα Πάτση και την αποστολή της ομάδας, αποτελούμενη από την Στέλλα Παύλου (υπεύθυνη Διοίκησης και Οργάνωσης), Απόστολο Κουφογεώργο (Γενικός Αρχηγός) και Ελένη Ζούπη (Υπεύθυνη γραφείου Τύπου).

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως συνομίλησε με όλα τα μέλη της αποστολής και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Ανδρέα Πάτση ενώ ο Πρόεδρος της Νίκης Βόλου παρέδωσε μια φανέλα της ομάδας υπογεγραμμένη από τους παίκτες.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Βαρθολομαίος: «Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε εις τας αυλάς της Μητρός Εκκλησίας. Έμαθα για τη μεγάλη επιτυχία της Νίκης Βόλου, ένα προσφυγικό σωματείο που έχει εδώ τις ρίζες της, ότι μετά από περίπου μισό αιώνα ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Στο πρόσωπό σας κ. Πάτση χαιρετίζω και ευλογώ όλους τους αθλητάς και τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου.

Εύχομαι να έχετε πάντα νίκες και ελπίζω στο μέλλον να έρθετε στη Κωνσταντινούπολη να αγωνιστείτε με τα τουρκικά σωματεία. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που αυτή σας η επίσκεψη, συμπίπτει με την 90ή επέτειο από της ιδρύσεως της Νίκης Βόλου.

Ο αθλητισμός συμβάλλει στην συμφιλίωση και στην προσέγγιση των λαών, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για γειτονικούς λαούς όπως οι Έλληνες και οι Τούρκοι.

Η καλή διάθεση και ο ειλικρινής και έντιμος διάλογος μεταξύ μεταξύ δύο πλευρών δίνει πάντα ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι χρόνια τώρα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο πρωτοστατεί στον λεγόμενο Οικουμενικό διάλογο και με τους άλλους Χριστιανούς αλλά και με τους μη Χριστιανούς. 

Με την πόλη σας τον Βόλο έχω πολύ καλές σχέσεις. Τον έχω επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν και επί Χριστοδούλου όταν ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος, αλλά έχω εξαιρετικές σχέσεις και με τον τωρινό σας Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο οποίος είναι φωτισμένος άνθρωπος».

Ανδρέας Πάτσης (πρόεδρος Νίκης Βόλου): «Είναι μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση που βρισκόμαστε σήμερα στην Πόλη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πήρα πριν από περίπου δύο χρόνια στα χέρια μου τη Νίκη Βόλου, η οποία είχε μια τεράστια ιστορία αλλά αγωνιστικά ήταν απαξιωμένη. Οι λόγοι που με έκαναν να αναλάβω την ομάδα ήταν καθαρά συναισθηματικοί καθώς με συγκίνησε η ανάμνηση και το προσφυγικό στοιχείο, το οποίο συνέδεε και συνδέει γενεές και γενεές.

Είναι μια ομάδα όπου το γήπεδό της, το «Παντελής Μαγουλάς» και η Εκκλησία Ευαγγελίστρια, ήταν σημεία αναφοράς και συνάντησης των οικογενειών, των παιδιών και των συγγενών και συνέδεε το παρόν το μέλλον και το παρελθόν.

Η μνήμη είναι πολύ σημαντική, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας και από πού προερχόμαστε. Αυτά είναι και η βάση για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε ότι πρέπει να σεβόμαστε το παρελθόν, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας περιορίζει στο να ανοίγουμε τους ορίζοντες μας στο μέλλον.

Για μένα η παρότρυνσή σας θα πιάσει τόπο. Και ως ποδοσφαιρική ομάδα θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε ή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ενός τέτοιου ανοίγματος και προς τη γείτονα χώρα, προκειμένου να καταδείξουμε τη διαφορετικότητά μας. Η πρωτοπορία είναι αυτή που δημιουργεί το μέλλον.

Για μένα ήταν θέλημα Θεού φέτος η Νίκη Βόλου να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 48 χρόνια. Να σας ευχαριστήσουμε που μας δεχθήκατε και σας προσκαλούμε να έρθετε σύντομα στον Βόλο».

Εν συνεχεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ευχήθηκε στον Ανδρέα Πάτση η ομάδα να έχει πάντα επιτυχίες και να ανεβαίνει κάθε χρόνο και ψηλότερα, προσέφερε ενθύμια και σταυρουδάκια στα μέλη της αποστολής της Νίκης Βόλου, ενώ στις γυναίκες της αποστολής την πατριαρχική σφραγίδα.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Πάτσης, πέραν της φανέλας, του προσέφερε λάβαρο, κασκόλ, ρολόι και παραδοσιακό τάβλι με το έμβλημα της ομάδας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης και αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Βαρθολομαίος ο οποίος έχει καταγωγή από τα Λεχώνια του Βόλου.

Κατόπιν οι άνθρωποι της Νίκης ξεναγήθηκαν από τον πατέρα Γρηγόριο στον προαύλιο χώρο του Πατριαρχείου, καθώς και στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

1 comment
Manos
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Tạo tài khoản cá nhân
    12/04/2023, 11:31

    Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

    REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos