Το ταξίδι της Ευρώπης προς την… Ευρώπη

Το ταξίδι της Ευρώπης προς την… Ευρώπη

Ο φυσικός χώρος, κυρίως ο ελληνικός, αντιπαραβάλλεται είτε με θραύσματα του παρελθόντος, είτε με αναφορές στη σύγχρονη ζωή και τα απομεινάρια του καταναλωτισμού. Συχνά θέματα του Πέτρου Ζουμπουλάκη είναι η θάλασσα, οι χερσόνησοι, οι ξερολιθιές, τα λιβάδια, τα βουνά και τα δάση ιδωμένα από τον αέρα. Ήδη από τη δεκαετία του 1970, τον απασχόλησε η

Ο φυσικός χώρος, κυρίως ο ελληνικός, αντιπαραβάλλεται είτε με θραύσματα του παρελθόντος, είτε με αναφορές στη σύγχρονη ζωή και τα απομεινάρια του καταναλωτισμού.

Συχνά θέματα του Πέτρου Ζουμπουλάκη είναι η θάλασσα, οι χερσόνησοι, οι ξερολιθιές, τα λιβάδια, τα βουνά και τα δάση ιδωμένα από τον αέρα.

Ήδη από τη δεκαετία του 1970, τον απασχόλησε η ζωγραφική απόδοση του φυσικού χώρου, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται στους συνήθεις τύπους της τοπιογραφίας.

Χαρακτηριστική της συνέχειας της δουλειάς του είναι η σειρά έργων με τίτλο «Αέναο Τοπίο», στην οποία επεκτείνει τον δημιουργικό του χώρο, με την αξιοποίηση στοιχείων από ποικίλες τεχνοτροπικές τάσεις

Ζωγραφίζει σε πολλά, διαφορετικών μεγεθών τελάρα που αλληλοσυμπληρώνονται παρασύροντας το μάτι του θεατή και δίνοντας την αίσθηση μιας ατελείωτης, ακαθόριστης πορείας.

Το «Αέναο Τοπίο» ταξίδεψε, μεταξύ άλλων, το 1990 σε Αθήνα (Γκαλερί ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ), Θεσσαλονίκη (Γκαλερί ARTFORUM), το 1995 στη Θεσσαλονίκη (ξανά Γκαλερί ARTFORUM) και το 2000 σε Ιωάννινα (Γκαλερί ΑΜΥΜΩΝΗ), Λάρισα (Δημοτική Πινακοθήκη, Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα).

Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα ο πλήρης τίτλος ήταν «Αέναο Τοπίο-Ρίζες».

Ιδού ένα δείγμα από το «Αέναο Τοπίο»: Το ταξίδι της Ευρώπης προς την… Ευρώπη

 

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos